Tuesday, June 25, 2013

Θάλασσα Δίπλα στον Κάθε Γερμανό


Σάρκα και οστά φαίνεται να παίρνει το πλάνο ‘Θάλασσα Παντού στη Γερμανία’, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild. Το σχέδιο ύψους 15.000.000.000 € (ή, όπως αρέσκονται να λένε οι ίδιοι, 29.000.000.000  γερμανικών μάρκων) έχει σκοπό να φέρει, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι υπεύθυνοι, "την θάλασσα 29 λεπτά μακριά από τον κάθε Γερμανό". Με χωματουργικές εργασίες, προσχώσεις, εκσκαφές και  φράγματα οι ειδικοί μελετητές θα οδηγήσουν θαλασσινό νερό βαθειά μέσα στη γκρίζα, βροχερή και μίζερη γερμανική ενδοχώρα, δημιουργώντας τεχνητούς κολπίσκους με παραλίες γεμάτες με - εισαγόμενη βέβαια - χρυσή άμμο.

 Το σχέδιο αυτό έρχεται ως απάντηση στην μεγάλη απογοήτευση που έχει προκληθεί στη συντριπτική πλειοψηφία του γερμανικού λαού, μετά την κυκλοφορία αυτής της φωτογραφίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: 


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κάτοικος Στουτγάρδης, Φριτζ Μπέκενφρόϋντερ «Πιστεύαμε πραγματικά πως είχαμε στριμώξει του Έλληνες σε μια γωνιά. Τους κάναμε τον οικονομικό πόλεμο που προετοιμάζαμε δεκαετίες τώρα, όπως μας είχε διατάξει η αρχόντισσα Μέρκελ, και πραγματικά ήμασταν σίγουροι πως επιτέλους αυτό το έθνος θα υποταχθεί στην ανωτερότητά μας. Και μετά είδαμε αυτή τη φωτογραφία…. Προσωπικά απογοητεύτικα. Μου κόπηκε η όρεξη… Δεν είχα δύναμη να κοιτάξω τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου στα μάτια. Κατάλαβα πως οτιδήποτε και να κάνουμε για να γονατίσουμε οικονομικά τους Έλληνες, αυτοί πάντοτε θα βρίσκονταν κοντά στη θάλασσα, πράγμα που καθιστά την οποιαδήποτε οικονομική κατάσταση της χώρας άνευ σημασίας.» 

Ο υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μάλιστα, σχολιάζοντας για το θέμα είπε «Αφού πληροφορηθήκαμε για την κυκλοφορία της εν λόγω εικόνας στο FaceBook, συμβουλευτήκαμε το Ανώτατο Γερμανικό Συμβούλιο Καταστροφής της Ελλάδος, το οποίο μας διαβεβαίωσε πως σε οποιοδήποτε x σημείο της χώρας αυτής και αν βρίσκεται κάποιος, μπορεί να φτάσει στην κοντινότερη μάζα αλμυρού νερού σε 30 λεπτά! Ήταν αποκαρδιωτικό. Τόσα χρόνια πλήρους οικονομικού αρμαγεδώνα πήγαν στράφι. Στοχεύαμε στην οικονομία τους, ενώ τόσο καιρό έπρεπε να έχουμε στρέψει την προσοχή μας στις θάλασσές τους. Δε θα το βάλουμε όμως κάτω. Αφού δεν μπορέσαμε να τους ρίξουμε, θα ανεβούμε εμείς δίπλα τους. Θάλασσα δίπλα στον κάθε Γερμανό!»

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μετά την ολοκλήρωση του μεγαλόπνοου αυτού έργου, ο κάθε Γερμανός θα βρίσκεται 29 λεπτά μακριά απ’ τη θάλασσα. Αυτό θα τους φέρει μια θέση πάνω απ’ τους Έλληνες στη σχετική λίστα κατάταξης.

«ΑΧΑ!» αναφωνεί χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε «Να δούμε τι θα λέτε τότε, Έλληνες!»

No comments:

Post a Comment