Friday, December 23, 2011

1st Metal @ Karditsa Festival


Το 1ο Metal @ Karditsa Festival είναι γεγονός και το περιοδικό ‘Metal και Κλωτσιές’ ήταν εκεί για να σας μεταφέρει ότι συνέβη. Το club ‘Προκοπή’ ήταν τίγκα ώρες πριν τη συναυλία, αφού πολλοί είχαν κατασκηνώσει εδώ και μήνες. Συνωστισμός γινόταν μπροστά στο μπαρ και τα stand με τα σουβλάκια, ενώ σκοτωμός έγινε και για τα αναμνηστικάt-shirts, με 15 άτομα να αλληλομαχαιρώνονται για το ποιος θα πάρει τα τελευταία.




Στις 9 ακριβώς τα φώτα σβήνουν και εμφανίζεται η πρώτη μπάντα του φεστιβάλ, οι Kitchen of Darkness, απ’ τα Καλάνια Φωκίδας. Οι στίχοι τους είναι μια μίξη αγγλικών και αρχαίων ελληνικών και ο ήχος τους κινείται κυρίως σε death / teen-pop μονοπάτια με ξεκάθαρες επιρροές από Gorgoroth, Ζωζώ Σαπουντζάκη και Χαριτοδιπλωμένο. Παίζοντας κομμάτια κυρίως απ’ τον πρώτο δίσκο τους, “Tsibousi in Hell”, αναλαμβάνουν να ζεστάνουν το κοινό: ‘Katharsis’, ‘Souvlaki me Tzatziki’, ‘Imam Baildi’, ‘Mousakas me Besamel’, ‘Gimme Giouvarlakia or Die’ ξεσηκώνουν τους θεατές, με τους φανατικούς οπαδούς της μπάντας μπροστά να κόβουν φλέβες αφιερώνοντας το αίμα τους. Λίγο πριν το τέλος παίζουν το ‘Master Chef of Puppets’ και κλείνουν με το γηπεδικό ‘Die Eating Boukovo’.

Δεύτερη μπάντα οι μισοί Νορβηγοί – μισοί Θιβετιανοί, Geektron, με το παραδοσιακό folk / medieval metal τους να τους έχει κάνει γνωστούς σε όλο σχεδόν τον τρίτο κόσμο. Μαζί τους στη σκηνή έχει ανέβει και μια ορχήστρα με παραδοσιακά μεσαιωνικά όργανα, αφού άλλωστε είναι γνωστό ότι στο τελευταίο τους album ηχογράφησαν με τις φιλαρμονικές του Μινσκ, του Ελσίνκι και της Καμπούλ ταυτόχρονα, ενώ τα κομμάτια είχαν τουλάχιστον 5000 κανάλια το ένα. Ξεκινούν με το ‘Galadriel, Be My Girl’ απ’ το θρυλικό τους πρώτο δίσκο ‘How NOT to get laid’ και συνεχίζουν με τα ‘60 level Wizard’, ‘Dragonslayer’ και ‘I Wanna Play WOW all night and DOTA everyday’. Ακολουθεί το ‘Me and My Sex Doll Alone Forever’ και το τραγούδι που τους ανέβασε στο No 261 των charts του Λιχτενστάιν, ‘The Dungeon Masters Song’. Το κοινό τραγουδά συγκινημένο την απόλυτη μπαλάντα ‘I Want My First Time to Be with Lara Croft’ με δάκρυα στα μάτια. Κλείνουν με τα ξεσηκωτικάSpecial Collectors Anniversary EditionκαιTalk to a Girl Without Puking’. Σκοτωμός γίνεται στα σημεία που πωλείται το merchandise της μπάντας, αφού έχουν φέρει ειδικά συλλεκτικά ραβδιά μάγου και συλλεκτικές κάρτες του παιχνιδιού ‘Wizards & Unicorns’, ενώ ο τραγουδιστής OlafGandalfSvensdvsøn πετάει στο κοινό φιγουρίνια του Frodo.

Ακολουθούν τα “Επαναστατικά Αλυσοπρίονα”. Μετά το live τους στα Εξάρχεια όπου 147 αστυνομικοί τραυματίστηκαν και 5 περιπολικά κάηκαν, άπαντες περίμεναν την επόμενή τους εμφάνιση με προσμονή. Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Ζέο Λε, με 3 μέτρα μοϊκάνα, αρχίζει και κοπανιέται σαν τυραννόσαυρος με τις πρώτες νότες του “Θέλω να πιω Μπύρες με Γόπες Μέσα”. Οι κιθαρίστες ξύνουν αλύπητα ενώ ο ντράμερ κοπανάει τόσο δυνατά τα τύμπανά του που σπάνε και ζητάει να του φέρουν γρήγορα τενεκέδες για να ‘χει κάτι να βαράει. Το κοινό κάτω όχι απλά παίζει ξύλο αλλά έχει αρχίσει τουρνουά κικ μπόξινγκ. Ακολουθούν οι ύμνοι “Πάρε τη Χατζάρα και Κόψτους για Μπέϊκον”, “Κάνε Ζαμπόν με τα Μυαλά των Μπάτσων” και το επικό “Μ’ Αρέσει να Μασάω Ωμά Συκώτια με Ρίγανη”. Κατά τη διάρκεια του σόου ο τραγουδιστής πετάει συνέχεια ωμά κρέατα και μπριζόλες στο κοινό, ενώ στο τέλος όλοι μαζί πετάνε ένα κοκορέτσι.

Ήρθε η ώρα για το κυρίως πιάτο της βραδιάς, τους Καρδιτσιώτες ‘Pulverizer’. Με το τελευταίο τους albumBurn and Sodomize them Anally’ να έχει πάρει διθυραμβικές κριτικές από περιοδικά και sites (το metal-teenager.com του έδωσε 5 αστέρια στα 100 και το Metal Hammer Moldavia το ανέδειξε δίσκο του μήνα στην κατηγορία μύγας), το live αυτό τους εδραιώνει ως τη γαμηστερότερη ελληνική techno-trash black-electro math-core death-core quad-core μπάντα. Τα φώτα ανάβουν και οι Pulverizer βγαίνουν καλυμμένοι με αίματα. Οι πρώτες νότες του ‘Desecrate your Back Door’ στέλνουν το κοινό σε παραλήρημα. Ακολουθεί το ‘Thy Vagina is no more’ και ο πανικός πλέον έχει επέλθει. Ο κιθαρίστας Alekos Death DealerKatsikοspyros κάνει ένα σόλο που στέλνει τον Τσιτσάνη αδιάβαστο. Ειδικοί απ’ το βιβλίο Guinness που μελέτησαν το σόλο μας είπαν αργότερα ότι ήταν το γρηγορότερο όλων των εποχών με 800 νότες το nanosecond! Με το που ο έτερος κιθαρίστας Savvas ‘DesecratorArapogiannoglou παίζει τις πρώτες νότες του ‘I Will Cut Your Nipples’, το τι ακολουθεί δεν λέγεται. Το stage diving δίνει και παίρνει ενώ ένας έκανε τόσο δυνατό head banging που του ξεκόλλησε το κεφάλι και του ‘φυγε στο πάτωμα. Ακολουθεί ο ύμνος του συγκροτήματος ‘My Little Kraken’ και το live φτάνει στο αποκορύφωμά του. Κάποιοι οπαδοί δεν αντέχουν τόση πώρωση και αυτοκτονούν επί τόπου. Στο σόλο του μπασίστα StathisThe CentaurHatzistavridis ένας ανεβαίνει με shotgun στη σκηνή και σκοτώνει τον πληκτρά Μητσάρα. Η μπάντα γουστάρει τόσο πολύ (ήθελαν να τον απολύσουν) που καλεί τον τυχερό δολοφόνο οπαδό για δεύτερα φωνητικά στο ‘Absolute Throat Devastation’. Στο instrumentalTook a Shit in Your Empty Eyehole’ η μπάντα παίζει τόσο δυνατά που σκάνε 3 ηχεία. Στο ‘Take Me to Your Mamas, I Wanna Suck Her Toes’ όμως αρχίζουν και φαίνονται τα προσωπικά προβλήματα που ταλανίζουν το συγκρότημα. Ο ντράμερ Miltos MiltosMiltos στραβοκοιτάει τον τραγουδιστή και αυτός απ’ τα νεύρα του τον κατσαβιδώνει. Τους χωρίζουν οι ψυχραιμότεροι αλλά κανονίζουν για ξύλο την επόμενη το βράδυ έξω απ’ τα μπιλιάρδα του Αντώνη.

Μετά απ’ το επεισοδιακό αυτό κλείσιμο ήρθε η ώρα για το τέλος του live που σημείωσε φανταστική επιτυχία. 45 νεκροί, 560 τραυματίες και 4 γεννήσεις καταγράφηκαν αλλά κατά τ’ άλλα δεν συνέβη το παραμικρό. Άπαντες έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι με την οργάνωση του live ενώ, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, τα έσοδα θα διατεθούν για την ανακαίνιση του τοπικού ιερού ναού.