Thursday, February 25, 2010

Το όνομά σας στα Na’vi


Όπως όλοι ξέρετε, το Άβαταρ έχει κάνει τιτανομέγιστο μπαμ παγκοσμίως κι έχει επηρεάσει εκατομμύρια ανθρώπους. Ένα απ’ τα χαρακτηριστικά που έκανε το κοινό να ερωτευθεί με την ταινία είναι η γλώσσα των εξωγήινων Navi (βλέπετε την απόστροφο; Είναι επειδή η γλώσσα είναι alien και προφέρεται πανδύσκολα).

Καινούργια on line τεστ που κάνουν θραύση στο διαδίκτυο σου δείχνουν ποιο είναι το όνομά σου στα Navi. Ας δούμε πως αποδίδονται ορισμένα απ’ τα πιο συνηθισμένα ελληνικά ονόματα:

Ιουστινιανός: Ioustinianos

Βελισάριος: Veli’ sarios

Μητσάρας: Paul

Μπαρμπαρόσα: Suzy

Σταύρακας: Paul

Γοδεφρείδος: Γωδαιφρύδως

Τηλέμαχος: _____====_____

Αριστομενέλαος: Catherine Zeta Jones

Διογένης: Zeus ‘ beard

Κλυταιμνήστρα: Distractosaurus Rex

Ματθίλδη: T-1000

Δόμνα: Butros Butros Ghali

Σουλτάνα: aaaahrrrrrrrrrjaaaaaaaajjjjjjjjjjaaaaaaaaaaar

Μπατίστα: Mufasa

Καραϊσκάκης: Beyoncé

Μπουμπουλίνα: I like the way you move


Αν το όνομά σας δεν βρίσκεται στα παραπάνω, τότε στείλτε sms στο 851 851 85 3 κι ο κούκος (χρέωση 5 τρις € / sms ) και θα σας σταλεί στο κινητό το όνομά σας, ο ΑΦΜ, o ΑΜΚΑ κι ο αριθμός ταυτότητας στα Navi.

Monday, February 15, 2010

Παραδοσιακοί Μπουλκουμέδες Χίου


Φίλες και φίλοι σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε λαχταριστούς παραδοσιακούς μπουλκουμέδες Χίου, με την πανάρχαια συνταγή που χρησιμοποιούν οι μπαμπόγριες εδώ και αιώνες.

Οι μπουλκουμέδες είναι φαγητό πολύ θρεπτικό και πολύ υγιεινό, πλούσιο σε βιταμίνες BMW και VW, δεν παχαίνει, δεν αδυνατίζει ενώ πολλοί είναι αυτοί που το χρησιμοποιούν ως αφροδισιακό.

Πάμε λοιπόν να δούμε τα υλικά που θα χρειαστούμε:

 4 αυγά αλανιάρας κότας

4 λουκάνικα

3 μύδια

3 καρύδια (Στρασβούργου)

1/56 του κιλού μπούκοβο

56 μέλισσες σοταρισμένες

12 πίθηκους

1 σπάλα καμηλοπάρδαλης καλά καλά καβουρδισμένη

6 πυραύλους πάτριοτ (στην κίτρινη συσκευασία)

1 κρουασάν

1 τσιγάρο

80 ότομποτ

2,411056179 γραμμάρια κασσίτερο

2 δοκάρια

5 οφσάιντ

1 ινδουιστή ιερέα

2.000.000.000.000 αμοιβάδες

9 κουβάδες πίσσα Τυρνάβου

40 λίτρα αίμα (όχι απαραίτητα ανθρώπινο αλλά ο παραδοσιακός μπουλκουμές το απαιτεί – αν δεν βρείτε στο σούπερ μάρκετ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αίμα 6-7 φίλων σας)

 Μ’ αυτά τα απλά καθημερινά υλικά ας δούμε πως μπορούμε να κάνουμε πεντανόστιμους μπουλκουμέδες :

Παίρνουμε τα 4 αυγά και τα σπάμε στο κεφάλι μας. Αφήνουμε τα ζουμιά να τρέξουν σε ένα τεράστιο τηγάνι (2 στρέμματα το λιγότερο), πιάνουμε τα 4 λουκάνικα με το ένα χέρι και ανακατεύουμε (γι’ αυτό χρειάζονται, μετά τα πετάμε). Παίρνουμε το τηγάνι και το βάζουμε σε σιγανή λάβα. Μετά παίζοντας μπάσκετ πετάμε τα μύδια και τα καρύδια στο μίγμα και ανακατεύουμε με μια τρανή κουτάλα. Προσευχόμαστε στην θεά Κάλι να πάνε όλα καλά .

Όταν το μίγμα αρχίζει και πρασινίζει ρίχνουμε σιγά σιγά το μπούκοβο και αφήνουμε τους πίθηκους ελεύθερους για να κάνουν φασαρία. Έπειτα δίνουμε τη σπάλα στις μέλισσες που την κουβαλάν και την αφήνουν στο τηγάνι και ταυτόχρονα εκτοξεύουμε τους πάτριοτ. Μετά την έκρηξη τρώμε ένα κρουασάν για να καρδαμώσουμε και κάνουμε ένα τσιγάρο. Πασπαλίζουμε έπειτα τα ότομποτ για να δώσουμε λίγη πικάντικη γεύση και μετά αδειάζουμε την πίσσα.

Λιώνουμε τον κασσίτερο και φτιάχνουμε ένα σπαθί με το οποίο απειλούμε τον ινδουιστή ιερέα να βγει 5 φορές οφσάιντ και να έχει 2 δοκάρια. Σπάμε τα καρύδια «για το καλό» , πιάνουμε κουβέντα με τις αμοιβάδες και, όταν οι μπουλκουμέδες μας ροδοκοκκινίσουν, πίνουμε το αίμα για να γιορτάσουμε.

Σερβίρουμε σε ένα μπολ και απολαμβάνουμε με λίγο ουζάκι!

Καλή σας όρεξη!!!

Sunday, February 7, 2010

Πότε θα ξυπνήσουμε επιτέλουυυυυς;;;;


Ας ακούσουμε τι μας λέει αυτός ο άνθρωπος.

Απίστευτα πράγματα, που θα κλονίσουν τον κόσμο μας.

Πράγματι, τι τα χρειαζόμαστε όλα αυτά που καταναλώνουμε;

Τηλεοράσεις, υπολογιστές, κινητά, στερεοφωνικά, μπουζούκια, ψάρια, χύτρες, τηγάνια, καναπέδες, κουρτίνες, πλακάκια, παράθυρα, ταβάνια, παγκάκια, δέντρα, δονητές, πίτσες, πινγκ πόνγκ, μπάσκετ, σκι, σουβλάκια, κεφτέδες…

ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;;;;;;

Αυτά δεν τα θέλουμε αλλά μας αναγκάζουν οι κακοί άνθρωποι που ελέγχουν τον κόσμο να τα παίρνουμε. Αμα το σκεφτείτε, δεν θέλαμε να τα πάρουμε, αλλά μας πέρασαν μηνύματα μέσα απ’ τις διαφημίσεις και πήγαμε και τα πήραμε.

Αλλά αυτό το κατάλαβε ΜΟΝΟ αυτός ο άνθρωπος απ’ το βιντεάκι και γι’ αυτό το φωνάζει με τον τηλεβόα, για να τον ακούσουν όλοι, ακόμα κι αυτοί που έχουν καρότα στ’ αυτιά.

Επίσης, αυτός μας λέει ότι τα μέσα ενημέρωσης μας λένε ΨΕΜΑΤΑ!!

Μα πως γίνεται;

Εμείς τα πιστεύαμε όλα όσα μας έλεγαν αλλά τελικά ήταν όλα…

… ΨΕΜΑΤΑ!;!;

Oh my God! Που πάει αυτός ο κόσμος; Καταστρέφουμε τον πλανήτη και κανείς δεν ενδιαφέρεται. Ακόμα κι αυτός που πήγε να μας ξυπνήσει τον πιάνουν κάτι κακοί αστυνομικοί που τους πληρώνουν οι Ιλλουμινάτι.

Μα πόσο ακόμα όλοι θα νοιάζονται για τα λεφτά; Πότε θα νοιαστούν και για τους άλλους ανθρώπους;

Μήπως θα ήταν καλύτερο να δώσουμε την εξουσία στα παιδιά; Σαν τον μικρό Joshua;

Κι επίσης, επιτέλους κάποιος βγήκε και μας είπε πόσο κακά είναι τα video games. Παλιά ο κόσμος ήταν ειρηνικός και ήρεμος, κι όλοι πήγαιναν αγκαλιά για πικ νικ. Τώρα με το GTA και το Mortal Kombat άστα να πάνε. Όλοι βγαίνουν έξω και σφάζουν όποιον βρουν μπροστά τους.

Αλλά αυτός βγήκε και τα είπε. Μας είπε πως πρέπει να ζούμε. Μας δείχνει πως πρέπει να βρούμε το αληθινό νόημα της ζωής, που είναι κρυμμένο κάπου έξω στη φύση, κι όχι απλά να πηγαίνουμε και να αγοράζουμε…

Ας ξεκινήσουμε την επανάσταση, πάρτε κάμερες και τηλεβόες και αν σας το απαγορεύσουν, αντιδράστε! Δείξτε τους ότι είμαστε όλοι ξεχωριστοί σαν χιονονιφάδες.