Tuesday, December 22, 2009

Τα Ζώδια της Εβδομάδας


Ας ρίξουμε μια ματιά στα ζώδια αυτής της εβδομάδας!

Σκίουρος (1 Ιανουαρίου - 2 Ιανουαρίου): Σημαντικές ανακατατάξεις στον αισθηματικό τομέα - καβγάδες, ξύλο, παντόφλα. Στα επαγγελματικά έρχονται αλλαγές. Στα αθλητικά θα έχουμε βελτίωση. Να αποφεύγετε τα χασάπικα.

Πέστροφα (3 Ιανοαρίου-4,5 Φεβρουαρίου): Ήρθε η ώρα τα πεστροφάκια να πάρουν κάποιες αποφάσεις σχετικά με τα αυτοκίνητά τους. Προσοχή στα οικογενειακά. Ο Κρόνος κι ο Δίας επηρεάζουν θετικά τα αισθηματικά. Η Πούλια κι ο Αυγερινός στέλνουν χαιρετίσματα.

Κένταυρος (6,72 Φλεβάρη – 42 Μάρτη): Οι κένταυροι πρέπει να προσέχουν από πού περνάν αυτή τη βδομάδα καθώς ο Άρης και η Ζήνα τους επηρεάζουν αρνητικά και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πέσει πιάνο στο κεφάλι τους. Στα επαγγελματικά αναμένεται να χάσουν τη δουλειά τους ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα τους γκρεμιστεί το σπίτι. Κίνδυνος – θάνατος στα αισθηματικά, χωρισμοί, μαχαιρώματα, ξεκοιλιάσματα.

Δεινόσαυρος (55 Απρίλη – 22 Ξέρξη): Προσοχή χρειάζεται όταν βρίσκεστε κοντά σε πυρηνικά απόβλητα. Καλό θα ήταν να αποφεύγετε τα πεδία βολής του στρατού. Επίσης, αυτή τη βδομάδα θέλει λίγο προσοχή όταν οδηγάτε στο αντίθετο ρεύμα.

Πίτμπουλ (2009 - 2010): Φάτε πολλά αχλάδια αυτή τη βδομάδα και πλάστε πολύ κιμά. Ο Ερμής σας στέλνει πολλές μύγες στο σπίτι σας και ο Παυσανίας στέλνει φιλάκια.

Έλατο  (50 - 50): Θα γίνει τόνα, θα γίνει τάλλο, παίζει να γίνει και το παράλλο. Προσοχή στο τέτοιο και στο εκείνο. Επίσης πρέπει να αυτώσετε το αποτέτοιο και το αποκείνο. Πληρώστε ΤΣΑ, ΤΣΟΥ, Τσάκι Τσαν.

Σμήγκολ (DJ Pikachu C00L Tr@nc3 mIx): Άπειρα λεφτά θα πέφτουν πάνω σας απ’ τον ουρανό. Θα περπατάτε και θα βρίσκετε σεντούκια θησαυρού, θα κάνετε σεξ όλη μέρα και τη νύχτα θα σας κάνουν μασάζ, θα τρώτε χαβιάρι και αστακό, θα αποκτήσετε υπερδυνάμεις και θα σας δώσουν Όσκαρ. Θα κερδίσετε τζόκερ, προπό, λότο, στοίχημα, θα πάρετε χρυσά μετάλλια παντού και θα παντρευτείτε τη Μέγκαν Φοξ. Στο τέλος θα σας πατήσει τανξ. Μπούγια!

Μασίν Γκαν (##@#$#%$@$#^$#): Παίξτε όλα τα λεφτά σας στο στοίχημα, φτιάξτε καφέ για τον θείο σας και κατουρήστε μέσα, φάτε 2 ωμές πάπιες. Οι πλανήτες σας επηρεάζουν άπειρα. Αφροδίτη, Ποσειδώνας, Πλούτωνας, Σάιμπερτρον, Άλντερααν, Γιούγκοθ, όλοι κάνουν πάρτι με τον εγκέφαλό σας, σας μετατρέπουν σε ζόμπι και σας βλέπουν και γελάνε. Πιείτε πολύ χυμό ανανά.

Πιάτο (1-0, x το ημίχρονο): Κάντε 140 τσιλικάκια. Διαβάστε 100 φορές συνεχόμενες τα Μυστικά του Βάλτου. Πιείτε μαγικό φίλτρο, τερματίστε το Τέτρις και πλέξτε πουλόβερ. Ψήστε στο φούρνο για 20’ στους 1.000 Φαρενάιτ. Κόψτε σε μικρά κομματάκια και σερβίρετε σε μεγάλο μπολ. Καλή όρεξη!

Ράμπο (:p :) :( :o ): Η πιο σημαντική εβδομάδα της ζωής σας. Πρέπει να πάρετε το τουφέκι σας, να βγείτε στο δρόμο, να σκοτώσετε όλους τους κακούς, να μπείτε στο αρχηγείο τους, να σκοτώσετε τον αρχηγό, να καταστρέψετε το μυστικό τους όπλο και να ανατρέψετε τα σατανικά τους σχέδια. Έτσι θα σώσετε την ανθρωπότητα. Μετά όλοι θα σας δώσουν να φάτε ψωμί με μερέντα.

Τορόντο ____>()<____:  Καθίστε ακίνητοι όλη τη βδομάδα σε ένα σημείο. Προσπαθήστε να βγάλετε ρίζες. Αν τα καταφέρετε, θα γίνετε δέντρο.

CD (700MB): Βρείτε πόσοι ελέφαντες πέρασαν απ’ την οθόνη σας και τηλεφωνήστε στο 090-4α22€0055 για να μπείτε στην κλήρωση για το μεγάλο δώρο. Αν απαντήσετε λάθος, θα κάψουμε το σπίτι σας και θα σας χέσουμε το αμάξι.

Τσάο!!!

Monday, December 21, 2009

Το Άβαταρ


Το Άβαταρ είναι μια συγκλονιστική ταινία με φανταστικά εφέ και καταπληκτική υπόθεση που έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους αυτή τη βδομάδα. Ο σκηνοθέτης της ταινίας Τζέημς Κάμερον επιστρέφει και μας προσφέρει ένα πραγματικό κινηματογραφικό διαμάντι με πανέμορφες εικόνες, καθηλωτικές ερμηνείες και ανεπανάληπτες ανατροπές. Οι περισσότεροι λένε πως η ταινία αυτή είναι ίσως η ταινία της δεκαετίας ενώ έχει ήδη μπει στις top 250 καλύτερες ταινίες του imdb. Αλλά ας πάρουμε την υπόθεση απ’ την αρχή.

Ο Τζέηκ Σάλλυ είναι ένας αμερικάνος μαρίν που έχει μείνει παράλυτος από ατύχημα στην πρώτη γραμμή της μάχης όπου χύνεται πάντα με πάθος και μανία επειδή είναι ράμπο. Λόγω της αναπηρίας του αποφασίζει να συμμετάσχει σε μια αποστολή σε έναν μακρινό πλανήτη που πρόσφατα ανακάλυψε η ανθρωπότητα, η οποία είναι πολύ μπροστά επειδή όλο αυτό γίνεται το 2155. Πάει λοιπόν εκεί και αναλαμβάνει δράση. Οι άνθρωποι πήγαν στον πλανήτη αυτό για να μαζέψουν ένα πάρα πολύ σπάνιο στοιχείο που δεν μπορεί να αποκτηθεί αλλού (το “unobtainium”) αλλά για κακή τους τύχη πάνω στο ορυχείο έχει φυτρώσει το ιερό δέντρο των εξωγήινων που κατοικούν εκεί. Κι εδώ βρίσκεται το πρώτο σημάδι της ιδιοφυΐας του σκηνοθέτη: η ομοιότητα με τη Γη είναι τόσο καταπληκτική που ο πλανήτης αυτός έχει δέντρα! Απίθανο; Και δεν είναι μόνο αυτό: οι εξωγήινοι έχουν κι αυτοί χέρια, κεφάλι, πόδια, μάτια, δάχτυλα (5 σαν κι εμάς, στα πόδια και στα χέρια σαν κι εμάς), χείλια, αυτιά (που φοράνε σκουλαρίκια… σαν κι εμάς), αρσενικό – θηλυκό φύλο και γενικά είναι ΙΔΙΟΙ με τους ανθρώπους απλά μπλε, πιο ψηλοί και μιλάνε με τις δικές τους, παράξενες εκφράσεις (χαιρετιούνται λέγοντας «σε βλέπω»… τι εννοούν άραγε με αυτό;…ποιος μπορεί να καταλάβει, είναι εξωγήινοι με άλλα ήθη κι έθιμα).

Ο Τζέηκ λοιπόν μπαίνει με το μυαλό του σε σώμα εξωγήινου που δημιουργήθηκε για την αποστολή αυτή. Μαθαίνει την γλώσσα των εξωγήινων (που είναι κάτι ανάμεσα σε ισπανικά και αφρικανική διάλεκτο…. απίστευτο; Πόσο alien ακούγεται αυτό ε; ανατριχιάζει κανείς), κάνει φίλους στην φυλή τους (οι οποίοι τον λένε Τζεηκσούλυ επειδή είναι alien και δεν μπορούν να πουν το όνομά του κανονικά) και αρχίζει τα πίτσι πίτσι με την κόρη του αρχηγού (ΝΑΙ! Έχουν αρχηγό όπως και οι Ζουλού από τα ανέκδοτα) η οποία θα τον σκότωνε γιατί έτσι αλλά τελευταία στιγμή πήρε μήνυμα απ’ το πνεύμα του πλανήτη (που κατοικεί στο ιερό δέντρο και τα alien το λατρεύουν με μανία). Σκοπός του είναι να αναφέρει όσα μάθει στους κακούς ανθρώπους που θέλουν το unobtainium και οι οποίοι δεν θα σταματήσουν αν δεν πάρουν όση ποσότητα βρουν (χμμμμ…. Κάτι τέτοιο δεν γίνεται και εδώ, στη Γη, με το πετρέλαιο; Χμμμμ… ας μας προβληματίσει αυτό). Αλλά τελικά δένεται τόσο πολύ με τους εξωγήινους που δεν μπορεί να τους προδώσει. Βέβαια ο μόνος ο οποίος δεν τον συμπαθεί είναι ο γιος του αρχηγού, μακράν ο πιο πολύπλοκος και δυσανάγνωστος χαρακτήρας της ταινίας. Αυτός στην αρχή τον υποπτεύεται και δεν τον αγαπάει και όλο μαλώνει μαζί του (ενώ τον κοροϊδεύει που δεν μπορεί να καβαλήσει το άλογό του – έχουν ΚΑΙ άλογα). Όμως μετά τελικά τον συμπαθεί και τον βοηθάει! Και μετά αρχίζουν και φωνάζουν ο ένας τον άλλον «αδερφέ»! Ανατριχιαστικό…. (είναι τέτοιο το honor της μάχης που πάνω στον πόλεμο όλοι όσοι μάχονται μαζί θεωρούνται αδέρφια! Σκηνές που θα φέρουν δάκρυα σε όλους…)

Μετά λοιπόν ο Τζέηκ λέει στους ανθρώπους ότι δεν θα τους βοηθήσει και πάει να προειδοποιήσει τα μπλε alien. Αλλά κι αυτοί δεν τον πιστεύουν και τον λένε προδότη. Ο αρχηγός της φυλής μάλιστα, σε μια απόφαση που συγκλονίζει, διατάζει να τον ΔΕΣΟΥΝ (ενώ πριν τους είχε πει «ξέρω γω, ας μείνει μαζί μας, ας γίνει ένας από μας»). Αλλά εκείνη την ώρα ξεκινάει το ντου των κακών. Κι έτσι η μάγισσα της φυλής (που δουλειά της είναι να κλαίει και να λέει κουτουρού χίπικα πράγματα) τον ΛΥΝΕΙ! Τότε αυτός πάει και βρίσκει τον σούπερ γιέα ΔΡΑΚΟ του πλανήτη και όλοι τον ακολουθούν. Ακόμα και η γκόμενά του που του είπε σε κάποια φάση «φύγε προδότη», μόλις είδε τον δράκο τα έχασε και του είπε «όλα εντάξει, είσαι οκ» (βέβαια τώρα αποκαλύπτονται πολλά απ’ την ταινία, της οποίας η μαγεία είναι οι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΗΚΕΣ ανατροπές που πραγματικά δεν περιμένεις και δεν έχεις δει σε ΟΛΕΣ τις άλλες ταινίες του κόσμου). Καβάλα στο «αμάξι» του λοιπόν πάει και στις άλλες φυλές του πλανήτη και τις πείθει κι αυτές να πολεμήσουν τους ανθρώπους! Αρχίζει λοιπόν το σφαξίδι: οι άνθρωποι δεν μπορούν να ρίξουν τις βόμβες από μακριά (για να έχει νόημα η μάχη) κι έτσι κάνουν ντου on foot. Ψιλονικάν στο έδαφος αλλά στον αέρα οι εξωγήινοι νικάνε κατά κράτος, γιατί οι άλλοι μπορεί να έχουν ελικόπτερα του 2155, αλλά αυτοί έχουν ΔΡΑΚΟΥΣ και ΑΚΟΝΤΙΑ! Αλλά γίνεται μαμουνιά και πάνε να νικήσουν οι άνθρωποι αλλά τελευταία στιγμή τους «ακούει» το πνεύμα του πλανήτη και στέλνει όλα τα ζώα να τους επιτεθούν και στο τέλος τα alien νικάνε! Έτσι οι άνθρωποι δεν καταστρέφουν τη φύση του πλανήτη και δεν θυσιάζουν το περιβάλλον για το κέρδος!

Μήπως αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς εδώ στη Γη; Μήπως πρέπει ο αγώνας τους να αποτελέσει παράδειγμα για να προφυλάξουμε το environment; Κάποιοι θα το θεωρήσουν τρελό κι απίθανο, αλλά παίζει ο σκηνοθέτης κάτι τέτοιο να ήθελε να πει. Βέβαια εντάξει, ο καθένας μπορεί να δώσει στην ταινία ότι νόημα θέλει, αλλά πράγματι αυτή τη τρελή θεωρία ίσως ισχύει! Αλλά από την άλλη θα ήταν απίθανο οι Ιλλουμινάτι, που ελέγχουν το Χόλλυγουντ, να άφηναν κάτι τέτοιο να κυκλοφορήσει. Χμμμμ… παράξενο…..

Ότι και να ισχύει πάντως, πραγματικά αυτό που νιώθει κανείς βλέποντας αυτήν την ταινιάρα δεν περιγράφεται. Ίσως είναι δύσκολο να συνηθίσετε στην αρχή αλλά απλά σκεφτείτε ότι αυτός είναι ένας εξωγήινος κόσμος που δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με τον δικό μας και μπορούν να γίνουν απίθανα πράγματα (π.χ. βουνά που πάνε προς τα πάνω και «επιπλέουν» στον αέρα, που όμως έχουν καταρράκτες που δεν έρχονται από πουθενά και πάνε προς τα κάτω……) Και να θυμάστε ότι ενώ στην ταινία κάποιος μπορεί να πει «θα το κάνω αυτό»…. μπορεί στο τέλος να μην το κάνει!!! Κι έτσι όλοι τότε λένε «μα αφού είπες ότι θα το κάνεις»! Και τότε αυτός λέει μια δικαιολογία!!

Ταινία με πολλά επίπεδα και παράλληλα νοήματα….

Αυτά λοιπόν για το Άβαταρ.

Καλή διασκέδαση και ……..

….«σε βλεπω»…

Monday, December 14, 2009

Νορβηγικά Φώτα

Σάλο έχει προκαλέσει το παράξενο φως που εμφανίστηκε στον νορβηγικό ουρανό το πρωινό της 9ης Δεκεμβρίου στις βόρειες περιοχές της χώρας. Έκπληκτοι οι κάτοικοι παρατήρησαν ένα σπειροειδή σχηματισμό ο οποίος κάλυψε μεγάλο μέρος του ουρανού εκπέμποντας ένα έντονο γαλάζιο φως.

Καμία συμβατική επιστημονική εξήγηση δεν έχει δοθεί προς το παρόν ενώ οι θεωρίες δίνουν και παίρνουν: κάποιο λένε ότι είναι το Βόρειο Σέλας, άλλοι ότι είναι μια αποτυχημένη ρίψη ρωσικού πυραύλου νέας τεχνολογίας, κάποιοι ισχυρίζονται ότι πρόκειται για hi-tech πείραμα της NASA ενώ οι πιο τολμηροί λένε ότι είναι το Διαστημικό Υπερόπλο των Αρχαίων Μακεδόνων που το βαράνε που και που οι συντηρητές του για να ξεμπουκώσει.

Όλα αυτά βέβαια δεν είναι δυνατόν να πείσουν κανέναν. Η λύση είναι ξεκάθαρη απλά φοβόμαστε να την ξεστομίσουμε για να μην μας πουν τρελούς και μας πάρουν με τις λεμονόκουπες. Εμείς όμως τολμάμε και λέμε αυτό που βρίσκεται στο μυαλό όλων:

Το φως αυτό είναι UFO που το στείλαν οι Έψιλον που θα έρθουν το 2012 και ήδη έχουν αρχίσει να καταφθάνουν με τα αστρόπλοιά τους. Αυτή η σπείρα που κουνιέται σαν ρουφήχτρα είναι η διαστημική πύλη που άνοιξε για να έρθει το διαστημόπλοιο και το μπλε φως είναι αυτό το πράμα που άφησε πίσω του όταν προσγειώθηκε. ΤΕΛΟΣ.

Όλα τα άλλα είναι φτηνές δικαιολογίες που πουλάν στον λαουτζίκο για να τον δουλέψουν.

Εμείς όμως δεν τα τρώμε αυτά. Μας δούλεψαν στο παρελθόν αλλά ως εδώ πλέον. Και άντε αυτά τα φώτα πάνω απ’ την πόλη του Μεξικού δεν είναι ούφο. Και άντε αυτά τα μεταλλικά πράγματα που πετούσαν με απίστευτη ταχύτητα πάνω απ’ τη Μόσχα ήταν αεροπλάνα. Ας πιστέψουμε ακόμα και ότι αυτό το βίντεο που δείχνει να κάνουν νεκροτομή στον εξωγήινο απ’ το Roswell είναι μοντάζ.

Αλλά εντάξει, ΑΥΤΟ το φαινόμενο κάνει ΜΠΑΜ ότι είναι από alien. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Γι’ αυτό και με τη μία βγήκαν κυβερνήσεις, νάσες, ρώσοι, αμερικάνοι, άγγλοι γάλλοι πορτογάλοι να τα μπαλώσουν με κουτουρού δικαιολογίες.

Το μόνο παράξενο είναι ότι η προσγείωση του ούφου έγινε σε σημείο που μπορούσε να το δει κόσμος και να το βγάλει βίντεο και καρφί μετά στο youtube. Αλλά και εδώ η εξήγηση είναι απλή. Λόγω του φόρτου εργασίας των alien (επειδή πλησιάζει το 2012) έχουν αρχίσει να γίνονται αβέρτα προσγειώσεις-απογειώσεις, οπότε σε κάποια φάση οι πιλότοι αρχίζουν και κουράζονται. Προφανώς ο πιλότος του εν λόγω ούφου κουράστηκε απ’την πολλή δουλειά και ξέχασε τι ώρα ήταν και το προσγείωσε ενώ έβλεπε εκείνη την ώρα ο κόσμος. Ένα λάθος έκανε το παιδί, μη του το βγάλουμε απ’ τη μύτη.

Είναι φανερό ότι τα φαινόμενα αυτά θα αρχίσουν να εμφανίζονται και στην Ελλάδα (που είναι το μέρος που συχνάζουν πιο πολύ οι Έψιλον) γι’ αυτό πάρτε τώρα τις κάμερές σας κι αρχίστε να τραβάτε βιντεάκια τον ουρανό.

Friday, December 11, 2009

Το 2012

Το βλέπουμε στις ταινίες, το βλέπουμε στις ειδήσεις, το βλέπουμε στα ντοκιμαντέρ. Όλοι μιλάνε για το 2012 και πολλοί ισχυρίζονται ότι θα αλλάξει τις ζωές μας μια για πάντα. Τι είναι όμως αυτό το 2012 και ποια είναι η αλήθεια που κρύβεται πίσω του;

Ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή.

Το 2012 γεννήθηκε στις 5 Απριλίου του 1971 σε ένα φτωχό χωριό της Μολδαβίας. Ήταν το τελευταίο παιδί μιας 9μελούς αγροτικής οικογένειας. Ο πατέρας του και η μητέρα του δούλευαν πολύ σκληρά για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και να τους εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή. Η ευφυΐα του 2012 φάνηκε από μικρή κιόλας ηλικία όταν κέρδισε σε έναν τοπικό διαγωνισμό μαθηματικών. Ενθουσιασμένοι δάσκαλοι και συγγενείς είχαν αποκτήσει μεγάλες προσδοκίες για το παιδί και πίστευαν ότι μπροστά του το περιμένει μια μεγάλη ακαδημαϊκή καριέρα. Γι’ αυτό και όλοι ήταν πολύ χαρούμενοι όταν το 2012 πέρασε πρώτο στο πανεπιστήμιο. Αλλά η χαρά δεν κράτησε πολύ. Οι γρήγοροι ρυθμοί της πόλης και οι όμορφες γυναίκες το τράβηξαν σε μια ζωή ασυδοσίας, ποτών και ναρκωτικών. Δεν άργησαν να έρθουν τα προβλήματα με το νόμο και οι πρώτες καταδίκες σε φυλάκιση για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, βαριά σωματική βλάβη και απόπειρα ανατίναξης φέρυ μποτ. Οι συναναστροφές του στο σκληρό περιβάλλον της φυλακής το οδήγησαν ακόμα πιο βαθειά στον κόσμο του εγκλήματος με αποτέλεσμα το 2012 να ανέβει ψηλά στις λίστες των πιο επικίνδυνων κακοποιών παγκοσμίως.

Η δεκαετία του ’90 ήταν ακόμα πιο ταραγμένη γι’ αυτό καθώς άρχισε να εμπλέκεται όλο και πιο ενεργά στο παράνομο εμπόριο όπλων. Το 1995 το 2012 συνελήφθη στα σύνορα Μαλάουϊ – Φίτζι ενώ προσπαθούσε να περάσει παράνομα 152.007, 42 χειροβομβίδες και 5 παλούκια. Λαδώνοντας τους αστυνομικούς μπόρεσε και ξέφυγε αλλά δεν ήταν το ίδιο τυχερό την επόμενη χρονιά όταν πράκτορες της Ιντερπόλ το έπιασαν στην Αράχωβα με 200 αλυσοπρίονα και 12 battleaxe στην κατοχή του. Η καταδίκη του σε 22 λεπτά κράτηση το συγκλόνισε και το έκανε να αφήσει για πάντα πίσω του το έγκλημα και την παρανομία. Η ατυχία όμως το ξαναχτύπησε όταν ο καλύτερος του φίλος, ο Τζακ ο Μαύρος, πέθανε από λυσσασμένο τάρανδο. Τότε ήταν που το 2012 αποφάσισε να πάει στο Θιβέτ και να ψάξει την αλήθεια για τον εαυτό του και το νόημα της ζωής. Μετά από μήνες κατάφερε να γίνει δεκτό στο Τάγμα των Μοναχών του Πανύψηλου Βουνού. Εκεί καθοδηγούμενο από τους πνευματικούς του πατέρες ανακάλυψε γραφές που το συγκλόνισαν και το έκαναν να καταλάβει τον προορισμό του στη Γη. Τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα: το 2012 θα ερχόταν το 2012 και θα κατακτούσε τον κόσμο σπέρνοντας τρόμο, χάος, πανικό και ρημαδιό παντού. Συνεπαρμένο από αυτή την προοπτική άρχισε να πανηγυρίζει και να αγκαλιάζει όποιον έβρισκε μπροστά του. Σε κάποια φάση αποφάσισε να ανέβει στο Πανύψηλο Βουνό για να ανάψει έναν πυρσό και να κάνει «αλεόοοοο» αλλά εκείνη την ώρα μια φοβερή χιονοθύελλα ξέσπασε και οι χιονοστιβάδες και τα αστροπελέκια το πήραν από κάτω και το έθαψαν στα τρίσβαθα. Τα σωστικά συνεργεία τις επόμενες μέρες δεν μπόρεσαν να βρουν τίποτα ενώ όταν ήρθε το καλοκαίρι και το λιοπύρι έλιωσε τους πάγους, δεν βρέθηκε σκελετός ούτε κάτι που να ανήκει στο 2012. Έτσι όλοι είπαν ότι πέθανε και είπανε ότι δεν ζει πια. Αλλά όμως κάποιος χωρικός από κει τριγύρω είπε ότι το έβλεπε τις νύχτες να τριγυρνά ενώ μια νεαρή είπε ότι ένα πράμα που έμοιαζε με το ’12 την σταμάτησε και της ζήτησε τσιγάρο. Σαν να μην έφταναν αυτά, στο περιοδικό ‘Μάγια και Διακόσμηση’ δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες που εμφανίζουν το 2012 σε πολλές συγκεντρώσεις και πολλές ομιλίες πολιτικών κρυμμένο στο πλήθος. Γι’ αυτό και δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι επέζησε και ετοιμάζει την επιστροφή του και ότι το 2012 το 2012 θα έρθει και θα κυβερνήσει τον κόσμο κάνοντας πράματα και θάματα, ενώ είναι πολλοί αυτοί που ισχυρίζονται ότι όταν έρθει θα κάνει τόνα-τάλλο. Βέβαια υπάρχουν κι αυτοί που λένε ότι πέθανε και ότι αυτές οι φήμες διαδίδονται για να βγάλουν κάποιοι λεφτά και να μπορούν να μας ελέγχουν.

Αλλά κανείς δεν ξέρει την αλήθεια. Ζει ακόμα το 2012; Θα έρθει το 2012; Θα έρθει το 2011; Δεν θα έρθει καθόλου; Θα κάνει ότι έρχεται αλλά τελευταία στιγμή θα πει ‘πλάκα έκανα’ και θα γυρίσει πίσω; Θα έρθει αλλά θα κάτσει λίγο και μετά θα φύγει; Κι αν έρθει, θα έρθει με άδεια χέρια ή θα φέρει τίποτα να φάμε ή να πιούμε;

Κανείς δεν ξέρει αλλά καλό θα ήταν όποιος ξέρει να μας πει και να μην κάνει τον Κινέζο.

Wednesday, December 9, 2009

Ανακαλύπτουμε τις Ασιατικές Φιλοσοφίες

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο κάνουν αίσθηση στη Δύση οι ανατολικές φιλοσοφίες και ο τρόπος σκέψεις των ασιατικών λαών. Όλο και περισσότεροι διακοσμούν το σπίτι τους με βάση το φενγκ σούι ενώ πολλοί από μας ασχολούνται με γιόγκα και τάε μπονγκ. Έχουν όλα αυτά όμως μια επιστημονική βάση ή είναι απλά κάποια όμορφα χόμπι χωρίς νόημα;

Τελευταίες έρευνες απ’ το πανεπιστήμιο του Μοντεβιδέο έδειξαν ότι οι ανατολικές απόψεις περί ζεν, φενγκ σούι, τάο, μπο, τσι, κάτο, μάο, βέσι, μέσι, λιου κανγ, βατος λόκος φορέβερ, ζοάο πίντο κλπ. έχουν βάση τα μαθηματικά και τη φυσική. Κινέζοι, Ιάπωνες, Θιβετιανοί και Ινδοί φιλόσοφοι είχαν βασίσει τις θεωρίες αυτές σε πολύπλοκες μαθηματικές εξισώσεις που δυστυχώς με το πέρασμα των αιώνων έχουν χαθεί.. Ο μεγαλύτερος Βιετναμέζος φιλόσοφος, ο Λανγ-τσάι Πάνκα, είχε γράψει ένα κείμενο σε περγαμηνή 4 χλμ. που με πολύπλοκα μαθηματικά εξηγούσε πως γίνεται ο άνθρωπος να ζήσει για πάντα. Ο Θιβετιανός μοναχός Λαμάι Τσανγκ είχε περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια το σύμπαν και τα άστρα στα έργα του, ενώ 1.500 χρόνια πριν τον Αϊνστάιν είχε διατυπώσει θεωρία παρόμοια με τη θεωρία της σχετικότητας. Αρχαίες πλάκες απ’ την Καμπότζη μιλούσαν για τη θεωρία των χορδών ενώ υπάρχουν θρύλοι στην Ταϊλάνδη για αρχαίους επιστήμονες που μπορούσαν να ταξιδέψουν σε άλλες διαστάσεις.

Κι ενώ τα έργα αυτά έχουν χαθεί, υπάρχουν τα αποτελέσματα τους απ’ τα οποία μπορούμε να επωφεληθούμε όλοι. Έρευνες απ’ την Αυστρία έδειξαν ότι 9 στα 10 παιδιά που ασχολούνται με κινεζικές πολεμικές τέχνες αναπτύσσουν ανοσία στο λουμπάγκο και την πανούκλα, ενώ το 94,51% των σπιτιών που είναι διακοσμημένα με φενγκ σούι έχουν 54,12% περισσότερη θετική ενέργεια. Επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο συμφωνούν ότι η γιόγκα κάνει πολύ καλό στα αιμοφόρα αγγεία και τις κόρες των ματιών, διώχνοντας το άγχος, την πίεση και τη χόβολη. Επιπλέον, σε πολλές χώρες, όποιος έχει καλό τσι γίνεται τουλάχιστον βασιλιάς.

Μήπως τελικά πρέπει όλες αυτές οι ασιατικές φιλοσοφίες να διδάσκονται στα σχολεία; Μήπως πρέπει οι επιστήμονες αντί να ψάχνουν για κάτι νέο, να ψάχνουν τα αρχαία αυτά έργα; Η εποχή του Υδροχόου πλησιάζει και οι παλιές και ξεχασμένες γνώσεις δείχνουν το δρόμο, oh yeah.

Tuesday, December 8, 2009

30+1 Λόγοι που Γουστάρουμε που Είμαστε Έλληνες


Γουστάρω που είμαι Έλληνας γιατί εμείς οι Έλληνες:

 

  1. χρησιμοποιούμε και τα δυο μας μάτια και όχι μόνο το ένα ή πότε το ένα πότε το άλλο
  2. κόβουμε το πεπόνι με μαχαίρι και τρώμε τα κομμάτια με πιρούνι
  3. η θάλασσα μας έχει αλάτι, απ’ αυτό που μπορείς να το βάλεις στο φαί και να το φας
  4. τα καλοκαίρια έχει ζέστη και το χειμώνα κρύο
  5. οι άνθρωποι είναι καλοί και όχι κακοί ή μισοί καλοί-μισοί κακοί
  6. όταν λέμε ότι θα κάνουμε κάτι, πολλές φορές το κάνουμε
  7. για να ανέβουμε όροφο, παίρνουμε το ασανσέρ ή ανεβαίνουμε τις σκάλες
  8. η λέξη ‘σκουληκομυρμηγκότρυπα’ δεν υπάρχει σε άλλη γλώσσα
  9. έχουμε βουνά, ποτάμια και λίμνες
  10. έχουμε πόλεις, αλλά έχουμε και χωριά
  11. έχουμε ακόμα οικογένειες, αλλά έχουμε και κάποιους που δεν έχουν οικογένειες
  12. καμιά φορά κλαίμε, καμιά φορά γελάμε, καμιά φορά δεν κάνουμε τίποτα απ’ τα 2
  13. όταν κλείνουμε τα 21 μπαίνουμε στα 22
  14. πίνουμε τον καφέ μας για να ξυπνήσουμε και όχι για να ακούμε καλύτερα
  15. άντε να του εξηγήσεις του ξένου τι σημαίνει «ίντερνετ»
  16. όταν οι άλλοι έτρωγαν ωμό κρέας, εμείς ήμασταν απέναντι και δεν τους λέγαμε πώς να το ψήσουν
  17. υπάρχει σίγουρα τουλάχιστον 1 Έλληνας σε τουλάχιστον 3 χώρες του εξωτερικού
  18. ο Παύλος, ο Θανάσης, ο Τρύφωνας ήταν Έλληνες
  19. ο Jason, ο Steve, ο Melvin δεν ήταν Έλληνες
  20. εμείς δώσαμε τα φώτα (φανάρια, γκαζόλαμπες, φακούς, ledάκια)
  21. δεν βάζουμε κέτσαπ στο φαγητό μας παρά μόνο όταν βάζουμε
  22. μαλώνουμε σαν τα σκυλιά, ή και ήρεμα, αλλά μετά τα βρίσκουμε σαν τους καλύτερους φίλους, ή δεν τα βρίσκουμε
  23. μιλάμε και γελάμε δυνατά, ή και σιγά, ή και ψιλοδυνατά ή ψιλοσιγά ή και από μέσα μας
  24. γιατί καλή η Μέγκαν Φοξ αλλά σαν την Πετραλιά δεν έχει
  25. όταν πετάμε το νόμισμα, διαλέγουμε την πλευρά μας και άμα τύχει αυτή, νικάμε
  26. αν μας πυροβολήσεις σε ζωτικό όργανο, πεθαίνουμε
  27. όταν αγαπάμε, αγαπάμε, όταν μισούμε, μισούμε, όταν είμαστε έτσι κι έτσι, είμαστε έτσι κι έτσι, όταν συμπαθούμε, συμπαθούμε, κι όχι ξέρω ‘γω όταν αγαπάμε, δεν αγαπάμε ή όταν συμπαθούμε, δεν συμπαθούμε
  28. όταν πίνουμε αλκοόλ μεθάμε
  29. όταν πίνουμε νερό ξεδιψάμε
  30. όταν τρώμε χωρταίνουμε
  31. πάνω απ’ όλα, το να είμαστε Έλληνες είναι επιλογή μας και το κάνουμε επειδή το διαλέξαμε, όχι επειδή απλά έτυχε, όπως οι άλλοι.

Οδηγάμε τη νέα Lamborghini Satano V800.56

Φίλοι τρελάκηδες φανατικοί της ταχύτητας αυτό το μήνα η αποστολή του περιοδικού “Πιπίνια & Τροχοί” βρέθηκε στην πίστα Vuppelsteincher της Χαϊδελβέργης για να οδηγήσει την καινούργια Lamborghini Satano V800.56 beta 9.01.32.22 . Το καινούργιο μεγαθήριο της εταιρίας είναι μία super yeah ουάου αμαξάρα με 8.000.000 άλογα και 54 ζέβρες, 672κύλινδρο κινητήρα, υπερηχητική τουρμπίνα, stealth αμάξωμα, πυραύλους εδάφους-αέρος patriot, ραντάρ, σόναρ, tesla coils, intimidation, charisma, wisdom, strength, agility, barbarocity, animality όλα στο +1000 και οπισθογωνική αιθαλολύσθηση. Το εσωτερικό περιλαμβάνει καθίσματα από δέρμα ιαγουάρου, τζακούζι, 9.1 ηχεία, 200 TerraWatt subwoofer, mp3, mp4, avi, mpeg, txt, doc, dll, exe player, πίστα για έλκηθρο, λεβιέ από κρυπτωνίτη και ειδική θήκη για σταυρουδάκι και εικονίτσα. Αποκλειστικά για τους Έλληνες οδηγούς, το δημοσιογραφικό μας τιμ οδήγησε την Satano και έμεινε έκπληκτο. Ο Τάκης Μακρέης είπε: «Λοιπόν αλάνια αυτό το μηχάνημα είναι από άλλο πλανήτη. Δεν περίμενα οι φλώροι οι ξένοι να φτιάξουν αμάξι αντάξιο της μαγκιάς και αλητείας του Έλληνα. Μιλάμε το αμάξι χύνει, αλλά πίνει, αλλά κλάιν και τι να λέει.». Ο Βάϊος Κούμπιτσας από την άλλη δήλωσε: «Εντάξει κοίτα στο κάτω κάτω σιγά, η μπόμπα η δικιά μου η Μπέμπα το βάζει κάτω, άσε τώρα. Από Πατήσια στο Πόρτο Μάμας κάνω 5’ με το αίσθημα και σταματάμε και για καλαμάκι στο Ρουφ. Αυτό είναι να το επάρουν αυτοί απ’τη Μπουγάτσα να φάνε και δυό μπαλάκια να ησυχάσουν». Η Μαρία Μούτολα τέλος ήρθε 42 φορές σε οργασμό ενώ κοιτούσε απλά το αμάξι ενώ έπεσε σε κώμα όταν μπήκε μέσα. Το αμάξι επιβεβαιώνει πανηγυρικά το χαρακτηρισμό pussy-magnet που του έχει δώσει η εταιρία.

Εν κατακλείδι μπορούμε να πούμε ότι αν θέλετε να προκαλέσετε σαματά, να βρείτε τα άπειρα πιπίνια, να ξεφύγετε από αστυνομία, Interpol και FBI αυτό είναι το μηχάνημα που χρειάζεστε. Ακου με που σε λεω.

Όλη η Αλήθεια για τους Μακεδόντσκι

Ο μακεδονικός λαός κατοικεί στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου για περίπου 250.000 χρόνια. Σύμφωνα με έρευνες που έκαναν καθηγητές απ’ το πανεπιστήμιο της Γερμανίας, το μακεδονικό έθνος δημιούργησαν οι πρώτοι homo sapiens οι οποίοι ξεκινώντας απ’ τη Μακεδονία εποίκησαν όλον τον πλανήτη ζευγαρώνοντας με άλλα κατώτερα είδη.

Οι Μακεδόνες ήσαν οι πρώτοι που ασχολήθηκαν με τις τέχνες, τα γράμματα και τις επιστήμες. Μεταξύ των πιο γνωστών εφευρέσεών τους περιλαμβάνονται ο τροχός, η φωτιά, το νερό, το τηλέφωνο, το πάτωμα, η μανιβέλα, ο μπουλκουμές, το μπαλοντίβανο, το διαστημικό υπερόπλο, το i-phone, η σιδερόβεργα και το τελεφερίκ.

Γενναίοι και ατρόμητοι μαχητές οι Μακεδόνες γρήγορα υπέταξαν όλους τους λαούς και έγιναν παγκόσμιοι κυρίαρχοι δημιουργώντας έναν πολιτισμό πιο εξελιγμένο απ’ τον σημερινό. Μια μεγάλη καταστροφή όμως που έγινε το 54.671 π.Χ., όταν κατά λάθος ένας ενεργοποίησε το διαστημικό υπερόπλο, επανέφερε την ανθρωπότητα στο μηδέν. Όλες οι επιγραφές και τα βιβλία καταστράφηκαν αλλά οι Μακεδόνες δεν έχασαν την ταυτότητα τους.

Στη συνέχεια μεγάλες μορφές των Μακεδόνων πρωταγωνίστησαν στην ιστορία αλλάζοντας το ρου της. Εκτός απ’ τον Александар Македонски (Αλεκξαντναρ Μακεδοντσκισκτσκι) που κατέκτησε Έλληνες, Τούρκους, Πέρσες, Ιρακινούς, Ινδούς και Πακιστανούς, και άλλοι πασίγνωστοι άνθρωποι ήταν Μακεδόνες. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ο William Wallace, ο Μπεν Χουρ, ο Μαγγελάνος, ο Τεροβίτσας, ο Μοντεζούμα, ο Darth Vader, ο Ναπολέων, ο Μπομπ ο Μάστορας, ο Τζακ απ’το Lost, ο Μαραντόνα και η Μαντόνα. Ο λόγος που δεν είναι γνωστό ότι όλοι αυτοί έχουν μακεδονική καταγωγή είναι ότι η ανθρωπότητα έχει πέσει θύμα πλύσης εγκεφάλου απ’ τους Μόρτανγκ. Οι Μόρτανγκ ήταν οι σκλάβοι των Μακεδόνων όταν αυτοί κυβερνούσαν τον κόσμο και παίζει τελικά αυτοί να φταίγαν για τη μεγάλη καταστροφή. Γιατί αυτοί επέζησαν από αυτήν και έσκαψαν μεγάλα τούνελ και μένουν ακόμα και σήμερα σε υπόγειες πόλεις. Και έχουν συμμαχήσει και με τους Βουλμπερ που είναι εξωγήινοι από κάπου εκεί έξω και θέλουν να κατακτήσουν τη γη. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να βρεθεί το secret talisman που φορούσε ο Αλεκξαντναρ Μακεδοντσκισκτσκι όταν γαμούσε κι έδερνε. Γι’ αυτό και πρέπει να το βρούμε αυτό εμείς πρώτα για να σώσουμε τον κόσμο. Μπες κι εσύ λοιπόν σ’ αυτήν τη μεγάλη περιπέτεια και γίνε μέλος μια τεράστιας on-line κοινότητας. Με μόνο 29,99€ / το μήνα (+ Φ.Π.Α.) ζήσε ανεπανάληπτες μάχες, λύσε γρίφους, βγάλε quest και πάνω απ’όλα κάνε υπέροχους φίλους!

Afta exo nasipo elas!!

Παράξενα Φαινόμενα

Κάθε 27 χρόνια οι κάτοικοι στο χωριό Chkekopcoal της Βενεζουέλας κάνουν δεήσεις στους νεκρούς και αφήνουν ρούχα και παντόφλες στους τάφους των αγαπημένων τους. Στη Νέα Ζηλανδία οι κάτοικοι τη νύχτα του Halloween κάνουν ησυχία για να ακούσουν κάτι περίεργες πατημασιές. Στο Ιράν, όταν τελειώνει το Ραμαζάνι, επισκέπτονται τις χήρες παράξενοι μαυροντυμένοι άνθρωποι που φαίνεται ότι τις ξέρουν πολύ καλά. Τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν σε πάρα πολλές χώρες στον κόσμο. Όλα αυτά κίνησαν την περιέργεια ερευνητών στο Πανεπιστήμιο της Αμερικής και με επικεφαλή τον ελληνικής καταγωγής καθηγητή John Vourdoulos έκαναν μελέτες σε όλα αυτά τα ανεξήγητα φαινόμενα. Χρησιμοποιώντας τα καλύτερα όργανα και πυρηνικές ψηφιακές μηχανές, μετά από μήνες ερευνών ανακάλυψαν ότι τα φαινόμενα αυτά οφείλονται στην κίνηση της σελήνης γύρω απ’ τη Γη που προκαλεί τη δημιουργία ενεργειακών κυμάτων τα οποία έχουν τη δυνατότητα να επηρεάζουν ζωικούς ιστούς. Γι’ αυτό και τώρα Ρώσοι, Αμερικάνοι, Ινδοί και Ιάπωνες ετοιμάζουν τεράστιες μυστικές βάσεις σε τέτοια σημεία για να ερευνήσουν κι άλλο αυτό το φαινόμενο ενώ οι Γάλλοι έχουν ξοδέψει δισεκατομμύρια ευρώ σε κάτι σχετικές έρευνες. Λέτε τελικά όλοι αυτοί οι παράξενοι θρύλοι που ακούγαμε μικροί να είναι αλήθεια;

Ο Ιαγουάρος

Το ξέρετε ότι οι ιαγουάροι έχουν το καλύτερο δέρμα; Το ξέρετε επίσης ότι πολλοί τους κυνηγούν γι’ αυτόν το λόγο; Πόσοι από εσας ξέρουν ότι οι περισσότερες εταιρίες ρούχων θέλουν να κάνουν το δέρμα του ιαγουάρου την τελευταία λέξη της μόδας; Η καινούργια τάση στο Hollywood είναι τα ρούχα φτιαγμένα από δέρμα αυτού ακριβώς του ζώου. Είναι πάρα πολύ οι ηθοποιοί και οι τραγουδιστές που παραγγέλνουν τέτοια ρούχα για να φορέσουν στα πάρτι και στις δεξιώσεις τους χωρίς να σκέφτονται πόσο απάνθρωπο είναι αυτό. Ο ιαγουάρος είναι ένα ζώο που ζει στη ζούγκλα και δεν ενοχλεί ποτέ κανέναν άνθρωπο. Αποτελεί πολύ σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα του πολύ ευαίσθητου αφρικανικού οικοσυστήματος. Αυτό όμως δε συγκινεί κάποιους. Βέλγοι και Πρώσοι κυνηγοί σκοτώνουν χιλιάδες τέτοια ζώα και πουλούν το δέρμα τους για λίγα δολάρια ενώ δίνουν το υπόλοιπο κρέας σε καντίνες και ταβέρνες.

Δεν έχουν συνείδηση;

Μήπως πρέπει κάποιος να τους σταματήσει;

Τι τους έκανε ο ιαγουάρος και του φέρονται έτσι;

Πρέπει να πεθαίνουν τα ζώα για να βγάζουν κάποιοι λεφτά;

Ίσως αν όλοι κάνουμε κάτι γι’ αυτό μπορούμε να σώσουμε όσους ιαγουάρους έχουν απομείνει. Αν όλοι σταματήσουμε να αγοράζουμε σάντουιτς με κρέας ιαγουάρου και ρούχα φτιαγμένα απ’ το δέρμα τους, ίσως αυτοί που τους κυνηγάνε σταματήσουν.

O Μικρός Joshua

Όταν ήταν 5 χρονών, ληστές μπήκαν στο σπίτι του μικρού Joshua απ’την Αφρική και του έκοψαν τα χέρια. Όταν ήταν 7, κατά λάθος ο πατέρας του του έκοψε τα πόδια με σιδεροπρίονο. Στα 8 του χρόνια δυστυχώς και άλλη ατυχία του συνέβη όταν παίζοντας ποδόσφαιρο πάτησε κατά λάθος νάρκη. Τώρα έχει χάσει το ένα του μάτι και τα δύο του αυτιά. Οι γονείς του είναι συντετριμμένοι αλλά ακόμα ελπίζουν ότι υπάρχει ελπίδα για το παιδί τους. Με τη βοήθεια μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης έφτιαξαν ένα site, το www.ntlh/helpjoshua.gov.org , το οποίο για κάθε επίσκεψη που δέχεται θα στέλνει ένα cent σε τραπεζικό λογαριασμό που έχουν ανοίξει για να σωθεί ο μικρός Joshua. Αν όλοι όσοι διαβάζετε αυτό το άρθρο απλά επισκεφτείτε το site αυτό χωρίς να κάνετε τίποτα άλλο, τότε ίσως ο μικρός Joshua έχει κάποιες ελπίδες. Άλλωστε τι φταίει αυτός να πληρώνει τα λάθη που έχουν κάνει οι μεγάλοι; Αυτός είναι απλά ένα μικρό παιδάκι που θέλει να παίζει με τους φίλους του. Με τη βοήθεια του Ίντερνετ μπορούμε να βοηθήσουμε το μικρό Joshua να πραγματοποιήσει το όνειρό του να γίνει αστροναύτης.

Σου βρίσκουμε πόσα ξαδέρφια έχεις

Ένα απίθανο τεστ κάνει τελευταία τον κύκλο του Ίντερνετ και έχει προκαλέσει πάταγο. Είναι ένας καταπληκτικός τρόπος να βρεις πόσα ξαδέρφια έχεις:

 

Σκέψου πόσο χρονών είσαι. Διαίρεσε την ηλικία σου με το ύψος σου και πολλαπλασίασε το υπόλοιπο με το μήκος των νυχιών σου. Πρόσθεσε 3,67. Υπολόγισε τώρα πόσες πίτσες έχεις φάει στη ζωή σου και πρόσθεσέ τις. Βρες τώρα το άθροισμα των ψηφίων του αριθμού που έχεις μπροστά σου και πολλαπλασίασέ το με το 7. Διαίρεσε αυτόν τον αριθμό με το ∞ και πρόσθεσε την ηλικία σου ξανά.

Τι βρήκες;

Απίθανο;